Barnehagedagen 2021

Barnehagedagen 2021 arrangeres 9. mars. Tema for dagen er barnehagens arbeid med natur og miljø, under slagordet: «Små steg for kloden».

Barn skal lære å ta vare på seg selv, hverandre og naturen, står det i barnehagelovens formålsparagraf. Men hvordan arbeider barnehagene for at barna skal lære å ta vare på naturen? Hvordan bidrar barna og barnehagen i kampen mot klimautfordringene vi står overfor? Og hvordan involverer barnehagen foreldrene i sitt arbeid med dette temaet? Det inviterer vi barnehagene til å synliggjøre på Barnehagedagen den 9. mars i år.

Ett av målene med å markere Barnehagedagen er å synliggjøre barnehagens innhold både for beslutningstakere, foreldre og for samfunnet generelt. Og for å få forståelse for de viktige prosessene som foregår i barnehagen. At barnehager over hele landet synliggjør hvordan de arbeider med samme tema, tror vi kan øke kunnskapen om barnehagens viktige arbeid og mandat.