Våre kartleggingsverktøy

I løpet av barnehageåret er det nødvendig å kunne sikre seg at en har god oppfølging av hvert enkelt barns utvikling - blant annet språk, sosialt samspill og motorisk utvikling. Som en støtte til disse observasjonene vi gjør oss, benytter vi oss av 3 skjema i barnehagen. Dette for å sikre at det arbeides systematisk og faglig. Dere som foreldre/foresatte må samtykke til at vi bruker disse skjemaene på deres barn.

TRAS: Barns språkutvikling Tras hjelper oss til å følge opp barnets språkutvikling systematisk, slik at vi i hverdagen kan gjøre aktiviteter som målrettet styrker språkutviklingen til hvert enkelt barn. I tillegg vil det brukes i vurderinger om barnet bør henvises videre til for eksempel Logoped. 

ALLE MED: dekker 6 utviklingsnivå: språkutvikling, lek, sosio-emosjonell utvikling, hverdagsaktiviteter, trivsel og sansemotorisk utvikling. Det viser et helhetlig bilde av barnet og hva barnet mester. 

ASQ-SE: Dette er et skjema som gir en beskrivelse av barnets sosio-emosjonelle utvikling og benyttes til alle 2- og 4- åringer i barnehagebe. Dette skjemaet fylles ut av både foreldre/foresatte og ansatte i barenahgen og brukes som et utgangspunkt for foreldresamtaler til barnet. Det har vært brukt i barnehagen i flere år og tilbakemeldinger fra både foreldre/foresatte og ansatte er veldig positive. Dere får tilsendt informasjon om ASQ-SE når det er aktuelt for deres barn. 

 

Foreldre/foresatte har rett til å reservere seg fra bruk av skjemaene til sine barn, og inne på Kidplan ligger det samtykker som dere må ta stilling til. Slik at vi sikrer at det vi gjør er i samråd med det dere som foreldre/foresatte ønsker. Barns personopplysninger skal alltid behandles i tråd med personvernlovgivningen, og det er derfor barnehagen må ha samtykke før bruk av slike skjema.